Gezond leven doe je zo

Gezond leven doe je zo Thursday August 13, 2015

Boeken over een gezonde levensstijl zijn razend populair. Recepten, die strijd de strijd aangaan met traditionele eetpatronen nog meer. Sven en Jennifer hebben een eigen blog én schreven een boek over dit onderwerp.

Dikke stapels boeken, liggen er op mijn bureau. Het leek me een leuk om die in de vakantie eens helemaal relaxed door te nemen. Even vergeten dat de 3 kinderen ook vakantie hebben…
Een van de boeken heet ‘gezond leven doe je zo’ (tof lettertype trouwens, waar ken ik dat van?). De titel is vrij eenvoudig en binnen een paar bladzijden is er al twee keer uit een woordenboek geciteerd om de woorden ‘voedzaam’ en ‘gezond’ toe te lichten. Ietwat geïrriteerd lees ik verder. Als het gaat om de uitleg van complexe en simpele koolhydraten en de bloedsuikerspiegel kan ik de Jip en Janneke toelichting al wat meer waarderen.

Het boek is geschreven door Sven en de altijd lachende Jennifer. Samen staan ze vaak knuffelend op de kleurrijke foto’s in het boek. En ze begonnen samen het blog Voedzaam & Snel. Dat blog heeft in elk geval een titel die vele mensen aan zal spreken. Mij ook. Want in de drukte die ik zelf heb gecreëerd is snel een vereiste. En voedzaam nog meer.

Ik vond het boek voor mezelf een tikkie simpel. Sven en Jennifer trekken alles uit de kast om je te laten inzien dat twee broodmaaltijden en ‘s avonds een grote stapel vlees op je bord niet voedzaam is. Een boodschap waar ik het zeker mee eens ben en steeds vaker dacht ik tijdens het lezen ‘laat ik dit boek maar aan mijn vader geven’.

Sta je op het punt om de stap naar een nieuw en gezond eetpatroon te gaan maken? Dan is dit boek een steuntje in de rug, juist ook omdat de auteurs laten zien dat snel en voedzaam goed samen gaan.

De recepten achterin het boek zijn trouwens fantastisch. Mooi beeld, een ingrediëntenlijst met niet al te veel gekke fratsen en klaar in een handomdraai.

Het boek Gezond Leven Doe Je Zo kopen

Je kunt het boek kopen bij YouBeDo zodat 10% van het aankoopbedrag gaat naar een goed dat je zelf kiest. Of als je dat liever hebt kun je het boek ook bestellen bij Bol.com.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies