Hip ontbijten met ‘overnight oats’

Begin de dag met een gezond ontbijt. Op dit moment is het ontzettend hip om te ontbijten met overnight oats. Dat klinkt al interessanter dan een kommetje Brinta, maar wat is het eigenlijk?

We weten het allemaal, ontbijten is gezond. Maar soms wordt het overgeslagen, of we eten elke dag hetzelfde. Brood met kaas, beschuit met jam, een beetje saai.

Mijn man kwam na een informatie avond over voeding thuis met het idee om een dit superhippe ontbijt te maken. Op zoek naar een recept werden we op het internet overspoeld met tips, recepten en vooral mooie foto’s. En heel vaak het woord ‘makkelijk’ of ‘easy’ erbij. Klinkt goed!

Recept voor overnight oats

De basis van deze oats zijn… ‘oats’ ofwel havervlokken. Dat klinkt toch al weer een beetje saai. Maar wat het zo lekker maakt, is wat je ermee kan doen. De basis van de meeste recepten is hetzelfde. Havervlokken, plantaardige melk (soja, amandel) en geprakte banaan. Toevoegingen die veel terugkomen zijn kokosrasp, chia zaad, kaneel, lijnzaad, goijibessen of (dikke) yoghurt. Dit mengsel laat je een nachtje staan in een afgedekte kom. De volgende ochtend kun je dan naar wens ‘toppings’ toevoegen, zoals vers zomerfruit, kiwi, amandelen, hazelnoten, rozijnen, stukjes hele pure chocolade (ofwel cacao nibs zoals ze in de natuurwinkel heten) en eigenlijk alles wat je kunt verzinnen wat lekker is.

We hebben het hier nu een paar keer geprobeerd, met groot succes. Zelfs in het weekend kom ik nu iets vrolijker mijn bed uit als ik weet dat er een kommetje in de koelkast staat te wachten. Mijn dochter aan een papje en wij aan de ‘oats’.

Lekker, gezond en het vult ook nog eens goed! Een goede start van de dag.

Linda Flens gastblogIk ben Linda, 31 jaar, getrouwd met Sander en mama van Emma. In het dagelijks leven werk ik full time in een leuk ziekenhuis in Amsterdam, en in mijn vrije tijd heb ik veel bezigheden. Naar de film met vrienden, stijldansen, haken, scrapbooken en lekker rondstruinen op internet. Ik probeer als mama beter te letten op wat ik koop, en of alles wel echt nieuw moet zijn. Dit dwingt tot creativiteit en dat vind ik ontzettend leuk. Het is een uitdaging geworden om mooie spullen te vinden of te maken!

Linda schreef eerder ook blogs over goedkope zwangerschapskleding, zelf een positiebroek maken en haar zoektocht naar de beste eco wasbare luier.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder

No related posts found

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies