Koken uit de natuur

Koken uit de natuur Monday July 11, 2016

Wildplukken voelt zo lekker hippie. Heb jij dat ook als je je slag slaat bij vlierbloesem of bramen? Koken uit de natuur is soms spannend, als je geen ervaring hebt met planten en vruchten. Maar als er iets op tafel staat wat je zelf hebt geplukt is het des te lekkerder!

Dianne Dittmer geeft in het boek advies ‘Koken uit de natuur, lekker gratis en gezond’ over wildplukken en allerlei recepten.

Oh goddelijk zevenblad!

Nog nooit heb ik zo’n blijheid gelezen als het over zevenblad gaat. Waar de meeste mensen denken aan onbestrijdbaar onkruid wordt de schrijfster van dit boek vooral heel creatief. Koolrabicarpaccio met zevenblad, salade met witlof en zevenblad of gazpacho? De recepten staan in dit boek.

daslook-recept-kookboek

Niet zo gratis

Natuurlijk kun je helemaal gratis eten als je een ervaren wildplukster bent, maar met de recepten in dit boek gaat dat niet lukken. Gemiddeld kun je zo’n 10% van de ingrediënten gratis plukken. De rest moet je toch echt zelf nog toevoegen.

Wildplukken: een nieuwe manier van boodschappen doen en koken. Natuurlijk moet je alleen nemen uit de natuur wat je ook echt nodig hebt. Maar ik vind dat je ook bewuster en met meer bewondering naar de natuur gaat kijken als je weet wat er te halen valt in bossen en perken.

In dat opzicht zal je ook zeker gevarieerder gaan eten. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat naarmate je bekender wordt met wilde planten en kruiden je ook steeds meer nieuwe gaat ontdekken.

Het boek ‘Koken uit de natuur’ kopen

Het boek is te verkrijgen bij Bol.com of YouBeDo. Als je het boek bij YouBeDo bestelt gaat 10% naar een goed doel, dat je zelf mag kiezen.

pasta met hop recept boek koken uit de natuur

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies