Kokos-mango bars

Kokos-mango bars Tuesday May 29, 2018

Deze mango-kokos bars a la Linda zijn heerlijk fris en zomers.

Als je wilt kun je ze gemakkelijk lactose vrij maken. Ze zijn vrij van toegevoegde suikers, afhankelijk van welke koekjes je neemt als basis. Afhankelijk van de biscuits zijn de bars helemaal vegan, door het gebruik van agar agar in plaats van gelatine vellen.

Je kunt met dit recept een vierkante schaal van 20×20 cm vullen, of een kleine ronde taartvorm.

Ingrediënten

Bodem

– 125 gram biscuitjes
– 60 gram kokosvet (in vaste vorm, niet vloeibaar)

Laag 1

– 1 blik Fair Trade kokosmelk
– 2 gram agar agar

Laag 2

– 500 gram (rijpe) mango
– sap van een halve limoen
– 2 gram agar agar

Let op, je kunt ook een deel van de mango vervangen door een banaan voor een zoeter resultaat. Zorg wel dat je altijd 500 gram fruit hebt.

Bekleed de vorm met bakpapier.
Verkruimel de biscuitjes. Smelt het kokosvet en roer dit goed door de kruimels. Doe in de vorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel, tot je een stevige bodem hebt. Laat minstens een uur koelen in de koelkast.

Maak de eerste laag van kokosmelk door de aanwijzingen op de agar agar verpakking te volgen. Laat het kokosmelk-agar mengsel een beetje afkoelen en schenk dit over de biscuit laag. Zet minstens een uur in de koelkast om op te stijven. (controleer of het is opgesteven voordat je aan het mango-laagje begint).

Maak de tweede laag door de mango (en eventueel banaan) goed glad te pureren. Voeg limoensap toe. Volg weer de aanwijzingen op de agar agar verpakking om de gelei te maken. Laat een beetje afkoelen en goed het daarna op de kokos laag.
Laat weer minstens een uur opstijven in de koelkast.

Snijd in stukken en deel uit. Samen genieten is het allerleukst!

kokos-mango bars recept

Gastblogster Linda

linda triest flens ecomama gastblogsterIk ben Linda getrouwd en moeder van Emma. In het dagelijks leven werk ik in een leuk ziekenhuis in Amsterdam. Ik probeer duurzaam te leven en als het kan gebruik ik graag mijn creatieve hobby’s om dit mogelijk te maken.

Linda werd bijna wereldberoemd door een jaar lang geen nieuwe kleding te kopen tijdens Project Kledingstop. Daarmee is ze zelf een echte bewuste en minimalistische fashionista geworden. In haar blogs schrijft ze over eerlijke mode, anders omgaan met kleding kopen en deelt ze haar vragen én gouden tips op het gebied van mode. Ze is ook nog eens gek op lekker koken.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies