Rapley methode

Zo leren kinderen direct vast voedsel eten. De Rapley methode betekent vast voedsel geven aan je baby vanaf zes maanden.

Waarom zou je je kindje geprakt eten geven uit potjes als kinderen eigenlijk ook wel met de pot mee kunnen eten? Daar zie je geen reclame over, dus misschien wil je wat tips. Als groot Rapley-fan verzamelde ik allerlei informatie en verhalen van andere ouders. Heb je nog vragen over de Rapley methode? Stel ze gerust.

Wat betekent ‘de Rapley methode’?

Je kindje vanaf zes maanden direct vast voedsel geven wordt vaak de ‘Rapley Methode’ genoemd of ook wel Baby Led Weaning. In het artikel Leren eten met Rapley wordt uitgelegd wat dit in de praktijk betekent.

Interview met Gill Rapley

Ik had de eer om een interview te doen met Gill Rapley. Een vriendelijke en bescheiden vrouw, die onderzoek doet naar de ontwikkeling van kinderen.

Naslagwerken

Boeken

Het boek van Gill Rapley heet Baby Led Weaning en is helaas alleen in het engels te krijgen.

Stefan Kleintjes schreef het boek van Eten voor de kleintjes, van borst tot boterham. Die is dus wel in het Nederlands en ook in dat boek wordt de Rapley methode als uitgangspunt genomen.
In het kookboek van Gill Rapley staan ruim 130 recepten voor de hele familie.

Links

Op de site Babyledweaning.com (engels) vind je informatie over het boek, de schrijfster en een gallerie met foto’s van kindjes die leren eten.
Je kunt recepten terug vinden op de website Baby & Dreumes Eetfestijn.

Schema

Een schema dat je helpt bij het bepalen van wanneer welk voedsel geschikt is voor je kindje kun je downloaden via Borstvoeding.com (.pdf).

Foto’s en videos

Misschien kun je je er niets bij voorstellen dat jouw kleine baby gewoon een wortel of zelfs een citroen kan eten. Kijk dan maar eens bij de foto’s van deze stoere kleine eters.
Op Youtube staan veel filmpjes van babies in actie met de Rapley methode.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies