Zelf chocolade maken met kokosolie, gojibessen en kokos

Zelf chocolade maken met kokosolie, gojibessen en kokos Tuesday November 5, 2013

Ik zou wel in het keukenkastje van Ageeth willen wonen. Die bakt altijd wel wat lekkers. Zo bedacht ze ook opeens dat ze zelf chocolade wil maken. Jammie!

Trek in chocolade? Met een paar ingrediënten maak je zelf lekkere chocolade! doen is zelf maken! Chocolade is een heerlijke zonde en ik besloot de keuken in te duiken om eens wat te proberen, het werd erg lekker! Met zelf gemalen cacaobonen is het vast nog lekkerder maar dat had ik helaas niet in huis en dat komt op nog op mijn boodschappenlijstje!

Recept: zelfgemaakte chocolade met gojibessen en kokos

Dit is wat je nodig hebt, je kunt variëren met wat je in huis hebt en/of lekker vindt.

  • 70 gram gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels cacao (raw is het puurst en lekkerste!)
  • 3 eetlepels gojibessen (of cranberry, bosbessen, rozijnen)
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 eetlepel Agavesiroop (of koud geslingerde honing)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • snufje grijs zeezout

Onderkant zelfgemaakte chocolade

Zo maak je zelf chocola

Smelt in een pannetje de kokosolie en voeg alle ingrediënten toe. De rozijnen en cranberry’s snij ik meestal doormidden. Ik hou van de grove stukken in mijn chocolade maar je zou het ook even in een keukenmachine nog fijner kunnen maken. Meng in het pannetje alle ingrediënten goed door elkaar en giet het daarna de in siliconen ijsblokjesvorm. Silicone is een mooi materiaal omdat het geen nare stoffen als bpa of weekmakers bevat (als het 100% silicone is) en de blokjes er makkelijker uit te drukken zijn. Na een uurtje in de koelkast (of 30 min in de vriezer als je niet kunt wachten) zijn de chocolaatjes hard genoeg en kun je ze gaan proeven!

Ook lekker om erdoor te doen is een lepel suikervrije jam, noten en/of zaden of…. struin je keukenkastjes af en experimenteel! Je komt vast op de lekkerste chocolaatjes uit. Laat je weten wat jij hebt gemaakt?

Ageeth HendriksPluk de dag! Dat is het motto van Ageeth. Ze woont in Zwolle met manlief Guido en miniheld Kyan (2006). Door fibromyalgie en bekkeninstabiliteit heeft Ageeth de kleine dingen in het leven leren waarderen, maar van nature wil ze graag groots dromen. Daarom zoekt Ageeth naar haar manier om de wereld duurzamer te maken. Ze blogt, is gepassioneerd medewerkster van GreenJump en schrijft af en toe wat voor Ecomama.nl.

Ageeth schreef eerder al een zelfmaak blogs over zelf wasmiddel maken, stevia poeder maken, zelf ijsjes maken en zelf handzeep maken.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies