Ambitieuze hormonen tijdens de zwangerschap

Ambitieuze hormonen tijdens de zwangerschap Tuesday June 14, 2016

Inge kan er niks aan aan doen. Ze heeft er gewoon echt last van! Ambitieuze hormonen tijdens de zwangerschap. Bij de eerste werd ineens het hele roer omgegooid wat levensstijl betreft. En nu is ze zwanger van haar tweede kindje.

Alles werd gezond, bewust en natuurlijk. Het moest zo puur en zo simpel mogelijk. En nu bij de tweede ben ik maar een eigen bedrijf begonnen (Feilloos Leven) met als doel anderen te inspireren met deze levensstijl.

Alsof het niets is. Maar dat is het toch wel, een tweede zwangerschap. Bij de eerste fietste ik door de zwangerschap heen. Ik genoot er met volle teugen van. Ik maakte gezonde baksels bij het leven en stond ook voor de avondmaal bijna altijd zelf in de keuken.

Verslaafd was ik aan de HEMA en slenterde bijna dagelijks richting stad om ‘gewoon even te kijken’ (jaja, niet dus). Zonder moeite stond ik met 34 weken nog met mijn billen te schudden op de dansvloer en met 38 weken een concert bij te wonen. Kortom, ik was best druk.

En dat ben ik nog steeds! Always have been, always will be! Ik heb altijd de drang om iets te doen.

Voor een ander, in het huishouden, in en rondom het huis, voor Feilloos Leven, voor een feilloos leven. En dan ergens op het laatst, wanneer ik iets voor mijzelf wil doen, dan lukt dat niet meer.

Dan heb ik zo’n intense buikpijn dat ik erbij moet gaan liggen. Of dan ben ik op weg naar een beurs en moet ik halverwege omdraaien en huiswaarts, omdat ik voel dat ik langzaam aan het wegtrekken ben. En gewoon moe. Vaak en snel. En dan weet je het eigenlijk dondersgoed. Er moet een knop om. Zo’n knop die er dan voor zorgt dat je de situatie accepteert zoals die is. Dat je accepteert dat niet alles meer feilloos (ha-ha-ha, grappig) gaat. Dat je meer op je kont moet gaan zitten, minder het huishouden op je moet nemen (HOE DAN???), minder tijd hebt om te koken, nog minder tijd hebt om te bakken. Nou, ik weet niet hoe hard ik die knop in moet drukken, maar het wil nog niet echt lukken.

Dus heb ik een vrij snel een vrij simpel plan-de-campagne gemaakt; ik ga geld uitgeven. Klinkt ontzettend goed al zeg ik het zelf. Vorige zwangerschap ging alles op aan meel, superfoods, noten en gedroogd fruit. Nu geef ik het uit aan boeken. Dan kan ik met mijn kont op de bank, benen omhoog, langzamerhand workshops en trainingen gaan vormgeven. Voor (een) Feilloos Leven, dat dan weer wel…

Boeken die ik ga lezen:
1. Voeding voor moeder en kind (Veronique Hundsheid)
2. Opgroeien met Bach Bloesemremedies
3. De Poepdokter

Over Inge

Gastblogger Ecomama Inge BeverlooIk ben Inge Loos, 29 jaar, moeke van Fei, zwanger van een meisje en lach mij nog steeds de billen uit mijn broek met mijn hub Jonathan.
Tijdens de zwangerschap van Fei ging het roer om, dat zullen de hormonen wel geweest zijn, en werd mijn levensstijl steeds bewuster. Ook toen Fei er eenmaal was kreeg dit steeds meer aandacht. Niet alleen kies ik bewust, maar ben ik mij ook bewust. Ik ga graag zelf op onderzoek uit en zorg altijd dat ik goed geïnformeerd blijf, al is dat met bepaalde onderwerpen een uitdaging.

Genoeg uitdaging in ieder geval om door te gaan met iets wat steeds meer passie is geworden. Inmiddels eigenaresse (klinkt zo gaaf) van Feilloos Leven en docent Shantala Babymassage, naast mijn huidige baan op een woongroep met jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Ik hoop mijn passie, kennis en ervaring te kunnen blijven ontwikkelen en vergroten en anderen hiermee te inspireren.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies