Het nieuwe zwanger worden

Het nieuwe zwanger worden Wednesday March 23, 2016

Als moeder weet Femke inmiddels al heel veel over zwanger worden, zijn en de eerste periode met een baby, maar het boek ‘Het nieuwe zwanger worden’ had ze eigenlijk wel eerder willen hebben.

Er zijn ontzettend veel boeken, websites en apps over zwangerschappen en baby’s, maar zou het niet leuk zijn als er één boek is dat eigenlijk alle informatie bevat en ook nog kijkt naar een alternatieve manieren om die periodes te ondersteunen? Nou dat is er dus: ‘Het nieuwe zwanger worden’ van Claudia Spahr is in eerste instantie geschreven voor oudere moeders die nog een kindje wilden.

Het idee was dat deze moeders-in-spé vaak bewuster bezig zijn met het laten slagen van de zwangerschapswens en daardoor vaak meer oriënteren op ondersteunende mogelijkheden. Maar eigenlijk is dit boek voor iedereen een aanrader en kan het je hulp bieden of je nou jong of oud bent!

‘Het nieuwe zwanger worden’ gaat in op alle periodes rondom het krijgen van een baby: van het nadenken over de juiste periode om aan een gezin te beginnen tot de eerste maanden in het leven van een baby. Daarnaast kan je veel lezen over het verbeteren van je kansen op een zwangerschap door bijvoorbeeld ontstressen, vitamines, mineralen, kruiden en homeopathische middelen. Ook wordt er ingegaan op moeilijkere periodes zoals zwanger worden met behulp van het ziekenhuis of – nog verdrietiger – wanneer er iets niet goed is met de baby of de zwangerschap.

De verschillende trimesters van de zwangerschap komen uitgebreid aan bod en daarbij wordt ook ingegaan op sex, meditatie, yoga, werk, voeding en natuurlijke tips voor je gezondheid, zoals bij een vaginale schimmelinfectie. En natuurlijk ook: de bevalling, in welke vorm dan ook.

De eerste weken van het moederschap vond ik zelf nogal overweldigend: de vermoeidheid, talloze (borst)voedingen en bijbehorende luiers en ook de moeilijke dilemma’s waar je voor staat over voeding, slapen, hechten, dragen en het –soms langdurige- huilen. In het boek kan je er allemaal informatie over vinden en ook geeft Claudia tips voor huis-tuin-en-keuken kwaaltjes zoals hoest, koorts of diarree. Leuk extraatje is dat je ook nog kan lezen over gewoonten over de rest van de wereld. Wist je bij voorbeeld dat het in Japan gewoonte is dan moeder en baby 21 dagen in bed doorbrengen? Moeder eet dan speciaal zeewier om de aanmaak van melk te stimuleren!

Al met al een heel informatief, compleet en leuk geschreven boek dat interessante kanten van natuurlijk ouder- en zwangerschap belicht. Ik wou dat ik hem had gehad voordat ik zwanger werd!

Het boek ‘het nieuwe zwanger worden’ kopen

Wil jij dit boek op je nachtkastje? Je kunt hem als hardcover bestellen bij Bol.com of YouBeDo. Er is ook een e-book versie van het boek. Als je het boek bij YouBeDo bestelt gaat 10% naar een goed doel, dat je zelf mag kiezen.

Over Gezond met Femke

Ik ben Femke, getrouwd, moeder van 2 dochters, woonachtig tussen de Friese weilanden en natuurvoedingsadviseur. Ik geef persoonlijk advies op het gebied van gezonde voeding, leefstijl en supplementen. Daarnaast probeer ik bewustwording te creëren over het gebruik van plastic en andere schadelijke producten die we dagelijks gebruiken, zoals in verzorgingsproducten. Ook geef ik lezingen en workshops op bij voorbeeld scholen, sportclubs of gewoon voor geïnteresseerden. Op mijn website kan je meer over mij lezen en op mijn Facebook pagina post ik regelmatig lekkere recepten, nieuwsfeitjes of interessante links en weetjes!

Femke schreef eerder op ecomama.nl artikelen over zelf hoestdrank of bijenwasdoeken maken, tips om minder plastic te gebruiken en hoe je zelf mueslirepen kunt maken.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies