Meer zwanger, meer liefde

Meer zwanger, meer liefde Friday July 1, 2016

Inge is zwanger. All the way. Door de hormonen loopt ze soms met vragen rond die eerder nooit in haar opkwamen. Liefde is het antwoord!

Ik weet niet wat het is, maar dat die hormonen er zijn is wel duidelijk. Een groot verschil met de vorige zwangerschap. Zou dat komen, omdat het nu een meisje is? Het vrouwelijk geslacht is natuurlijk sowieso wat theatraler of is die opmerking te bekrompen? Ik bedoel als je het hebt over emoties dan zijn die over het algemeen bij vrouwen wat uitgesprokener. Bij mij kunnen ze nu in ieder geval erg uitgesproken zijn. Niet vaak, maar als ze tevoorschijn komen, die krengen, dan zijn ze hysterisch.

Sexy vs. ?

En ik vind het behoorlijk irritant (wat dan overigens niet echt bevorderend werkt en het hysterische nog wat hysterischer maakt). Dit komt denk ik omdat ik er bij Fei dus totaal geen last van had. Ja, wel af en toe het wennen aan de veranderingen van mijn lijf, maar ik voelde mij het grootste deel van de zwangerschap mooi, sexy en stralend. En nu… nu heb ik er dus wel last van. Momenten van niet lekker in mijn vel zitten. Zo’n onderliggende onzekerheid, waarvan je weet dat die eigenlijk helemaal niet nodig is. Doe ik het allemaal wel goed, ben ik nog wel mooi, aantrekkelijk, houdt hij nog wel van me, ben ik nog wel een goede vrouw. Een groot ?

Vicieuze cirkel

ARGHHH!!!!! JAHAAA!!! Ik weet ook wel dat het allemaal niet nodig is en dat maakt het ook zo enorm frustrerend!!! En een man kan (begrijpelijk) ook niet altijd wat met dat theater, dus dat voelt dan weer alsof je hem ergens mee opzadelt en daar hebben we dan weer een ding om ons druk over te maken. Echt die bekende vicieuze cirkel waar je maar moeilijk uitkomt. Waar ik in de eerste zwangerschap nog googelde op +zwanger +salami en +zwanger +slijmprop google ik nu +zwanger +het-komt-nooit-meer-goed.

All we need is love

Naar mijn idee alleen maar uitkomt door MEER LIEFDE!!!! All we need is love (overigens ook graag wanneer we niet zwanger zijn, maar nu even iets meer). Drie kussen in plaats van twee (1 vond ik altijd al te weinig, van alles trouwens, snoep bijvoorbeeld, 1 is te weinig, minstens 2), meer blikken, meer knipogen, meer lachjes, meer knuffels, meer billen knijpen, etc. En het enige wat wij moeten doen is het proberen te vragen en niet schreeuwen…

Liefs Inge

inge-feilloos leven hormonen zwangerschap

Over Inge

Gastblogger Ecomama Inge BeverlooIk ben Inge Loos, 29 jaar, moeke van Fei, zwanger van een meisje en lach mij nog steeds de billen uit mijn broek met mijn hub Jonathan.
Tijdens de zwangerschap van Fei ging het roer om, dat zullen de hormonen wel geweest zijn, en werd mijn levensstijl steeds bewuster. Ook toen Fei er eenmaal was kreeg dit steeds meer aandacht. Niet alleen kies ik bewust, maar ben ik mij ook bewust. Ik ga graag zelf op onderzoek uit en zorg altijd dat ik goed geïnformeerd blijf, al is dat met bepaalde onderwerpen een uitdaging.

Genoeg uitdaging in ieder geval om door te gaan met iets wat steeds meer passie is geworden. Inmiddels eigenaresse (klinkt zo gaaf) van Feilloos Leven en docent Shantala Babymassage, naast mijn huidige baan op een woongroep met jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Ik hoop mijn passie, kennis en ervaring te kunnen blijven ontwikkelen en vergroten en anderen hiermee te inspireren.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies