Vol verwachting naar de 9 maandenbeurs

Vol verwachting naar de 9 maandenbeurs Friday March 3, 2017

Nynke is zwanger van haar eerste kindje. Bij de 9 maandenbeurs denkt ze niet direct aan een serene plek van harmonie en rust, maar ze is zo nieuwsgierig dat ze toch een kijkje gaat nemen.

Mijn vriend en ik verwachten ons eerste kindje in mei van dit jaar. Erg spannend wat een zwangerschap je gaat brengen en wat er allemaal op je af komt als ouders in spé. Bijna al mijn vriendinnen hebben al kinderen en ik ben trotse tante van de zoontjes van mijn zus. Met mijn vriend kreeg ik er nog twee neefjes én een nichtje cadeau bij! Aan verhalen, voorbeelden en ervaringen dus geen gebrek. Toch zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van producten, kennis, do’s en don’ts, trends en je eigen voorkeuren te ontdekken. Dus vol (en in…) verwachting naar de 9 maandenbeurs!

duurzaam eco babymerk zwanger

Van tevoren voel ik een lichte angst voor enorme drukte, overspoeld worden met informatie, hysterische vrouwen met harde buiken, graaiend naar gratis luiers… Bij aankomst lopen mijn vriend en ik met een grote boog om een soort Rad van Fortuin van een drogisterijketen met een als clown uitgedoste vrouw die kortingen door een microfoon tettert. Voor ieder wat wils, zullen we maar zeggen. Gelukkig valt de drukte wat het aantal bezoekers betreft ons mee. We zoeken ons heil in het Puur Baby Plaza op zoek naar eco en verantwoord.

Bij de stand van Baby Be Good kan ik meteen aansluiten bij een workshop babymassage bij darmkrampjes gegeven door Arlette Dijkstra van 4NaturalKids. Ook legt ze uit hoe je jouw kindje het beste op de arm kunt dragen om veilig een trap af te dalen en demonstreert ze haar XL badcape van 100% biologisch katoen en een unieke vorm voor gebruiksgemak. Hij ziet er zo comfi uit dat ik me stiekem afvraag of ze ‘m ook maken in volwassen uitvoering…

De informatie over wasbare luiers van Kaatje Katoen geeft ons stof tot nadenken. Mijn beeld bij een wasmand vol poepluiers wordt genuanceerd door de informatie over een papieren luierinlegdoekje die je na gebruik door de wc spoelt. In de luieremmer zit een waszak waar je de absorberende binnenkant van de luier in doet. Je wast gemiddeld om de twee dagen en in aanschaf ben je voor ongeveer € 800,- compleet (20 – 24 luiers). Willen we wasbare luiers gaan gebruiken en zo ja, welke variant? Hoe praktisch is dit voor de oppas of kinderopvang? Of gaan we voor de milieuvriendelijke wegwerpluiers van het Zweedse merk Eco by Naty?

We komen bij een stand van de Natural Birthing Company waar ze vooral eerlijk zijn over kraamkwaaltjes. Alle producten bevatten 100% natuurlijke ingrediënten, zijn verpakt in BPA vrije, recyclebare verpakkingen en niet getest op dieren. Wat ons opvalt is de leuke vormgeving en grappige namen, zoals Bosom Buddies (Boezemvrienden), 3 essentiële oliën met de namen Aah!, Ooh! en Ouch! ter verlichting bij het geven van borstvoeding. De Cool it Mama spray biedt verfrissing en verlichting bij opvliegers, misselijkheid, vochtophoping in de benen en rusteloze benen. Het heeft een heerlijke geur die een fijne oppepper geeft. Prettig als je hoogzwanger bent in de zomer!

bakfiets uitproberen papa
zwanger baby producten eco duurzaam

Ik herinner me van de kraamzorg checklist dat we hydrofiele washandjes moeten aanschaffen. Echter spreekt de natuurlijke reinigingsspons van Sponge Me, gemaakt van 100% konjac poeder uit het verre oosten, me ook erg aan. We mogen een natte spons gebruiken om te ervaren hoe dit voelt. Het is zacht en glad als een babyhuidje. De Gentle variant is dan ook geschikt voor de zeer gevoelige babyhuid. Met de 100% natuurlijke en biologische verzorgingsproducten van het Zuid-Afrikaanse merk oh-lief (een woordspeling van olijfolie en liefde) worden we vervolgens verleid onszelf en ons kindje dagelijks te verzorgen. Zo is er een billenbalsem voor baby, een buikbalsem voor mama en een insectenbalsem die niet schadelijk is voor zwangere vrouwen en de babyhuid! En als je een babybox koopt, wordt er in Zuid-Afrika een boom geplant in naam van jullie kindje. Je krijgt een certificaat en GPS coördinaten! Over insecten gesproken, je kunt er ook voor kiezen om de stickers van Squitos te gebruiken. Uiteraard ook 100% natuurlijk, bevatten geen deet en beschermen je kindje 72 uur lang tegen muggen. De vrolijke dierenstickers plak je op de kleding, het bedje of de buggy. In een doosje zitten 24 stuks. Aangezien we nog steeds geen horren voor de ramen hebben, lijken de stickers me erg handig.

darmkrampjes hoe masseren

Voor wie zich zorgen maakt over de luchtkwaliteit in huis of in de babykamer of bijvoorbeeld zelf allergieën of astma heeft, is First Breath wellicht een uitkomst. Het apparaat ziet er uit als een esthetisch verantwoord vormgegeven vogelhuisje dat je aan de muur hangt. Het houdt voortdurend de luchtkwaliteit in de gaten en stuurt je via een app informatie met praktische oplossingen ter verbetering van de kwaliteit. Het apparaat meet fijnstof, stikstofdioxide, vluchtige organische stoffen (tVOCs) en koolstofdioxide.

luchtklimaat huis baby zwanger

Naast al deze praktische producten en informatie hebben we ook verschillende leuke merken ontdekt, zoals nOeser; kleding in subtiele kleuren met grappige prints, gemaakt van biologisch katoen met labels van gerecycled papier. En de biologische materialen van CARLIJNQ; kleding met kekke prints en uniseks stijlen. Bij Lief Leuk & Eigen of Tsjip gaan we zeker even kijken voor een origineel geboortekaartje en nameninspiratie! Moe, maar voldaan hebben we bij thuiskomst nog een hoop om over na te denken en ons op voor te bereiden. De kleine mag nog wel even wachten…

bakfiets uitproberen papa
puur baby plaza
bakfiets uitproberen papa

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies