Wat is kraamkost?

Wat is kraamkost? Friday March 4, 2016

Wat mij betreft is kraamkost de gouden tip, die elke zwangere zou moeten kennen. Het idee komt van de vrolijke Mme Zsazsa.

Toen ze beviel van haar dochtertje vroeg ze niet om cadeaus, maar om een warme maaltijd. Hoe slim en logisch is dat? Zeker als je al een kindje hebt wil je vaak helemaal geen spulletjes erbij. En gezond eten is juist in je kraamtijd heel belangrijk terwijl je dan juist geen tijd, zin en puf om te koken hebt (of boodschappen te doen).

Op haar blog geeft ze achteraf nog een paar tips, die de kraamkost leveringen nog aangenamer kunnen maken:
– zet op je geboortekaartje dat je graag kraamkost wilt
– durf te zeggen waar je zin in hebt
– maak een foto of onthoud in elk geval van wie welk bakje, schaal of potje is

Extra leuk is ook nog dat het idee zo’n succes was dat ‘kraamkost’ in Vlaanderen zelf het woord van het jaar werd in 2015.

Zwanger? Joehoe!

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Blijf lekker op de bank zitten en lees ook eens iets over foliumzuur (moet eigenlijk al voor de zwangerschap) of over kaneel eten tijdens de zwangerschap en ben je niet zo’n vleeseter? Dan kun je ook even het artikel lezen over vegetarisch zwanger zijn. Op deze site vind je verder veel ervaringen over eco luiers en verhalen van andere mama’s in de rubriek Viva Mama en bijvoorbeeld informatie over borstvoeding en de Rapley methode (waarbij je je kindje vanaf zes maanden zelf met de handen leert eten).

En mis je nog een bepaald onderwerp? Laat het weten! Ik schrijf ondertussen gezellig verder! Je blijft automatisch op de hoogte als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, altijd handig. Zeker als je iets vergeetachtiger wordt tijdens de zwangerschap… En heb je zin om zelf mee te schrijven? Neem dan contact op. Gezellig!

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies